Nye vilkår for lufthavnsansatte:
Man vil skabe et a- og b-hold

20150504-121637-2-1920x1280we
Bagageportører risikerer i fremtiden at gå til vidt forskellige lønninger, mener 3F (arkivfoto). Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
TEMA: Kastrup i knæ
1. sep. 2020 15.22
Flere selskaber i lufthavnen har opsagt lokalaftaler med 3F. Det betyder, at der i fremtiden vil opstå et a- og et b-hold. -To bagageportører vil stå side om side og udføre præcis det samme arbejde til forskellig løn, vurderer formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen.

Menzies, Gate Gourmet Denmark og de tre SAS-selskaber SAS Tech, Spirit Air Cargo og SAS Ground Handling (SGH) har alle opsagt deres lokalaftaler med 3F som en konsekvens af coronakrisen, der har lammet flytrafikken.  

LÆS OGSÅ: To bagageportører vil stå side om side og udføre præcis det samme arbejde til forskellig løn

Mandag var der indkaldt til forhandlinger mellem handlingsselskabet Menzies og 3F i Industriens Hus blandt andet om, hvordan aftalerne kunne opsiges. Forhandlingerne endte uden enighed om nye lokalaftaler, fortæller Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Industriens Overenskomst bygger på, at man laver lokalaftaler, der passer til den enkelte arbejdsplads. Meningen er, at man lokalt aftaler arbejdstidstilrettelæggelse, laver aftaler om fridage og overarbejde, helt ned til aftaler om arbejdstøj. Sådan så det spiller i dagligdagen, fortæller Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup.

Glemt kodeord