Nye danske coronatal:
Stiger igen

20201117-070630-L-1920x1061we
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix
27. nov. 2020 14.09
Det seneste døgn er der registreret 1323 nye coronatilfælde. Antallet af test er det næsthøjeste på et døgn nogensinde.

Der er registreret yderligere 1323 coronatilfælde i Danmark. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

De seneste to uger har der dagligt været mellem cirka 1000 og omkring 1350 nye smittetilfælde, hvis der ses bort fra lørdag, hvor SSI havde tekniske problemer.

Kasper Iversen, der er professor på Københavns Universitet og overlæge på Herlev-Gentofte Hospital, kalder udviklingen ”helt stabil”.

- Set i forhold til antallet af testede så passer det meget godt med dagens smittetal. Antallet af indlagte stiger og falder lidt, men holder sig på niveau, siger han.

Antallet af indlagte stiger med 10 personer til 254. De seneste to uger har antallet svinget mellem 237 og 263 indlagte coronasmittede.

Det er første gang i fire dage, at antallet af indlæggelser stiger. I alt har 5038 danskere været indlagt med covid-19.

Der er 46 personer indlagt på intensivafdeling. Af dem er er 29 i respirator, hvilket er seks personer flere end torsdag.

Julen kan give udsving

Kasper Iversen vurderer, at juleperioden kan give et udsving i antallet af nye smittetilfælde.

- Vi skal specielt være opmærksomme omkring julen, hvor vi kommer til at være mere sammen. Der skal vi passe på os selv og hinanden, siger professoren.

Der er det seneste døgn foretaget 84.409 test, hvilket er det næsthøjeste nogensinde.

Antallet af nye coronatilfælde er det tredjehøjeste målt under epidemien, men på grund af de mange test ligger positivprocenten stabilt på 1,57 procent.

Smittetallene er steget løbende gennem efteråret og er højere end i foråret, men det skal ses i lyset, at der i dag testes langt mere omfattende, og derfor kan man ikke sammenligne tallene direkte.

Ifølge en beregning fra SSI ville der have været op til 3000 daglige smittetilfælde i starten af april, hvis man dengang kunne have testet 70.000 om dagen. Ud fra den vurdering har smitten været på et højere niveau i foråret end på nuværende tidspunkt.

Der er yderligere fem coronarelaterede dødsfald. I alt er 816 personer nu døde, mens de har været smittet med covid-19.

/ritzau