Ny undersøgelse:
Halvdelen af forældrene vil have mere permanent onlineundervisning

Hjemmeundervisning_mor_barn_Anthon_Unger_Ritzau_Scanpix_1650_px
68 pct. af forældre med barn i folkeskolen mener, at deres barn har klaret hjemmeundervisningen godt eller meget godt, viser ny undersøgelse fra forlaget Clio og brancheforeningen It-Branchen. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
23. apr. 2021 13.36
Lærerne har klaret onlineundervisningen godt, mener et stort flertal af forældrene.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Under skolenedlukningerne har der løbende været fokus på onlineskolens potentialer for de elever, der ikke kan møde fysisk op på grund af eksempelvis sygdom eller skolevægring.

For eksempel har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i sommer meldt ud, at nogle elevgrupper ser ud til at have godt af at være færre timer fysisk på skole og følge undervisningen "på andre måder" resten af tiden.

Spørger man de danske forældre, mener godt halvdelen at der skal åbnes op for mere onlineundervisning i skolen, også når pandemien er under kontrol, og skolerne åbner op igen. Det viser en ny undersøgelse Analyse Danmark har foretaget for It-Branchen og forlaget Clio.

Når så mange forældre ønsker, at onlineundervisning forbliver på menuen, skyldes det måske, at de generelt synes, at lærerne har klaret onlineundervisningen godt.

Knap 68 procent mener således, at deres barn skole har klaret onlineundervisningen godt eller meget godt, mens kun cirka 9 procent har en negativ opfattelse.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.