Forsker:
Hjemmearbejde er ikke længere kun for de privilegerede

hjemmearbejde_familie
Det er en god nyhed, at flere danskere har fået mulighed for at arbejde hjemmefra efter corona-nedlukningen, mener forsker. På billedet arbejder en mor hjemme i stuen i marts måned, mens børnene måtte blive hjemme fra skole og børnehave. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
7. aug. 2020 06.05
Det er overraskende og positivt, at flere danskere ifølge en ny undersøgelse har fået bedre muligheder for at arbejde hjemmefra under coronakrisen, vurderer forsker, der dog peger på flere faldgruber ved at arbejde i privaten.

Flere og flere arbejdende danskere kan slippe for bilkøer, myldretidstrafik og fyldte togkupeer og i stedet vælge at tage en dag på hjemmekontoret i fred og ro.

En ny opinionsmåling, som Wilke har foretaget for A4 Arbejdsliv blandt et repræsentantivt udsnit af befolkningen, viser, at hver anden dansker har fået bedre muligheder for hjemmearbejde siden marts.

LÆS OGSÅ: Iværksætteren Sarah arbejder 70 timer om ugen: Arbejdstiden i Danmark begrænser os

I interviewundersøgelsen svarer 50,8 procent ja til spørgsmålet "har din arbejdsgiver givet dig bedre muligheder for at arbejde hjemmefra, efter din arbejdsplads er genåbnet i kølvandet på covid19-nedlukningen af Danmark?"

Overraskende højt 

Glemt kodeord