Ny forskning:
Lave ydelser får færre til at søge til Danmark

20150909-165829-L-1920x1253we
En stor gruppe flygtninge vandrede i 2015 på motorvejen ved Padborg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
21. nov. 2019 21.41
Lave ydelser har ifølge ny undersøgelse medført, at færre flygtninge og indvandrere er kommet til landet. Forsker indvender, at mindre tilstrømning også kan skyldes andre stramninger

De lave ydelser målrettet flygtninge og indvandrere har betydet, at der er kommet færre flygtninge og indvandrere til Danmark. Det konkluderer tre danske økonomer tilknyttet Princeton University i et nyt studie, skriver Information.

LÆS OGSÅ: Fagforbund i opråb til politikere: Vi skal have milliarder til ligeløn

- Niveauet af offentlige ydelser ser ifølge vores studie ud til at have en effekt på, hvor migranter vælger at bosætte sig. Vi finder, at først starthjælpen og senere integrationsydelsen har haft en effekt på op til cirka 5.000 personer i mindsket nettoindvandring til Danmark i de år, hvor effekten har nået sit maksimum, siger Amalie Jensen, postdoc på Princeton University og en af forskerne bag studiet, til Information.

Studiet er ikke fagfællebedømt endnu. Det betyder, at det ikke er blevet læst og godkendt til udgivelse af andre forskere og dermed ikke kan tillægges samme vægt som studier publiceret i anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Glemt kodeord