Nu skal der vejledes til en erhvervsuddannelse:
‘Vi har arbejdet hårdt for det her’

BeFunky-collage
'Går du ud i en skoleklasse og siger, at du vil være ingeniør, så vil dine klassekammerater tænke, at du skal på gymnasiet og senere på en videregående uddannelse. Men man kan også vælge at gå erhvervsvejen - hvor frafaldet i øvrigt er mindre.' (Arkivfoto) Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix og Dansk Metal
29. dec. 2020 07.55
Fra årsskiftet skal unge også vejledes til at tage en erhvervsuddannelse efter gymnasiet. Det sikrer en aftale, der skal få flere unge til tidligere at vælge den rigtige vej i livet. Det er på tide og helt på sin plads, mener Dansk Metal.

Når en elev på en af landets gymnasiale uddannelser i dag søger hjælp til fremtidens studievalg hos den nationale vejledningsinstitution, så vil eleven ikke blive rådet til at vælge en erhvervsuddannelse. Studievalg Danmark vejleder nemlig kun i videregående uddannelser.

Men sådan skal det ikke længere være. Fra årsskiftet skal Studievalg Danmark nu også vejlede om unges muligheder for at vælge en af de mange erhvervsuddannelser som billetten til fremtidens arbejdsmarked.

LÆS OGSÅ: Ny trepartsaftale: 500 millioner til flere praktikpladser

Det glæder Dansk Metal, der i mange år har kæmpet for at få erhvervsuddannelserne ind i varmen hos de vejledere, der er med til at præge unges videre færd i livet.

Glemt kodeord