20191106-153318-3-1920x1021we
- Med seniorpræmien er det blevet mere attraktivt rent økonomisk at arbejde videre efter folkepensionsalderen, siger Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Nu kan du få en skattefri seniorpræmie udbetalt

8. jun 2020, 09:42
Er du stadig i arbejde, selvom du kunne have gået på pension? Så kan det være, at du i den kommende tid kan se frem til at få en markant økonomisk gevinst.

For fra d. 1. juli kan danskerne for første gang have optjent en skattefri seniorpræmie på 42.840 kr., hvis de har arbejdet et år efter folkepensionsalderen og opfylder timekravet til at få præmien.

- Med seniorpræmien er det blevet mere attraktivt rent økonomisk at arbejde videre efter folkepensionsalderen. Man kan få flere penge mellem hænderne – og også selvom man går ned i tid. Samtidig kan man frit få sin folkepension udbetalt eller opsætte den. I PFA ser vi, at flere ønsker at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet efter pensionsalderen i en eller anden form. Og når der skal træffes et valg om at arbejde længere, så har det været meget attraktivt at få denne seniorpræmie med, siger Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?