20200327-130809-L-1920x1269we
Skatteminister Morten Bødskov og alle Folketingets partier støtter idéen om, at seniorer skal have et skattefradrag for at være medlem af en a-kasse. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Nu får seniorer fradragsret for kontingent til a-kasse

TEMA: Corona i Danmark
2. maj 2020 08.38
Seniorer får fremover skattefradrag for at være medlem af en a-kasse.

Danskere i folkepensionsalderen kan snart få et nyt skattefradrag. Hvis de er - eller bliver - seniormedlemmer i en a-kasse, så kan de trække kontingentet fra i skat.

Det foreslår skatteminister Morten Bødskov og alle Folketingets partier støtter ideen. Forslaget indgår som en del af en større pakke med forskellige lovforslag inden for skatteområdet.

Det skriver Fagbladet 3F.

I tre år har ældre kunnet blive seniormedlemmer af a-kasserne. Men i fjor besluttede Skattestyrelsen, at de ikke måtte trække kontingentet fra i skat. Det blev hårdt kritisereret i Fagbladet 3F af blandt andre Harald Børsting, der har været formand for regeringens seniortænketank.

Nu kommer skattefradraget via en lovændring. Det kommer i første omgang knap 1.000 i folkepensionsalderen til gavn.

Seniorerne vil ikke kunne få dagpenge ved arbejdsløshed. Den mulighed stopper ved folkepensionsalderen. Det har Højesteret afgjort.

Men de vil kunne få hjælp til jobsøgning. De vil kunne deltage i aktiviteter arrangeret af deres a-kasse.

Skatteminister Morten Bødskov mener, at selv om man er oppe i årene, kan det sagtens være attraktivt at beholde sin tilknytning til arbejdsmarkedet og få hjælp til jobsøgningen.

- Det ønsker regeringen at understøtte. Derfor indfører vi fradragsret for medlemskontingentet til seniormedlemskab i arbejdsløshedskasser, skriver Morten Bødskov i en mail til Fagbladet 3F.

Morten Bødskov tilføjer, at det ikke skal være regeringen eller Folketinget, der sætter hindringer i vejen for, at danskerne bliver længere på arbejdsmarkedet.

- Derfor er jeg glad for, at alt nu tyder på, at vi får det her forslag vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, skriver Morten Bødskov.

Ved førstebehandlingen i Folketinget var der ingen partier, som talte imod forslaget.

Fradragsretten indføres med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020.