20210107163640354_1000
Elon Musks formue er blevet næsten syvdoblet siden starten af 2020, i takt med at aktiekursen i Tesla er braget i vejret. Han har torsdag overtaget tronen som verdens rigeste mand fra Jeff Bezos, stifter af Amazon. (Arkivfoto) Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix

Nu er Tesla-stifter verdens rigeste: Har over 1100 milliarder

7. jan 2021, 19:08
En voldsom stigning i aktiekursen i elbilproducenten Tesla har gjort Elon Musk til verdens rigeste mand.

Stifteren af Tesla, Elon Musk, er nu verdens rigeste. Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Med en anslået formue på 185 milliarder dollar - 1121 milliarder kroner - har han akkurat overhalet Amazon-stifter Jeff Bezos, der har været klodens rigeste siden 2017. Bezos' formue er opgjort til 184 milliarder dollar.

Størstedelen af Elon Musks formue er placeret i aktier i Tesla, hvor han ejer omkring en femtedel af aktierne.

Det er netop aktierne, som har forgyldt ham. Sidste år steg aktiekursen 750 procent, og kursen er fortsat i vejret i de første dage af 2021.

Den store stigning i aktiekursen har syvdoblet Elon Musks formue siden starten af 2020, hvor han "kun" var blandt verdens 50 rigeste.

I juli overhalede Elon Musk den kendte investor Warren Buffett på pladsen som verdens 7. rigeste og i november passerede han Microsoft-stifter Bill Gates på 2. pladsen.

Ifølge CNBC er det aldrig før set, at en person er sprunget så hurtigt frem på listen over verdens rigeste.

Ud over elbiler har han også kastet sin interesse og store summer i rumfart, hvor han ejer virksomheden SpaceX, hvor målet er at lave en bemandet mission til Mars.

Elon Musk er 49 år og oprindelig fra Sydafrika. Han har hele syv børn.

Den rigeste dansker er Anders Holch Povlsen, direktør og medejer af modekoncernen Bestseller.

Han har ifølge Bloomberg Billionaire Index en formue på 60 milliarder kroner. Det placerer ham på en plads som nummer 240 over verdens rigeste.

Herefter følger Niels Louis-Hansen, medejer af den danske virksomhed Coloplast, som nummer 263.

Der er yderligere fire danskere i top 500. Det er Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.

/ritzau/