Nu testes elever på livet løs:
'Hvis det er det, der skal til for, at jeg kan komme i skole'

20180501-073723-A-1920x1080we
'Det er ærligt talt lidt svært at måle på en bil, når man ikke har de rigtige måleredskaber derhjemme'. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
3. mar. 2021 06.00
Et par coronatests om ugen er nu adgangsbillet for, at elever på blandt andet erhvervsuddannelser igen kan møde fysisk frem. Tiltaget er nødvendigt, hvis ikke elever skal falde fra, lyder det fra Dansk Metal. Lærlingen Rasmus Lunding Kemp kalder det 'en stor lettelse'.

For Rasmus Lunding Kemp er det vigtigt at kunne møde fysisk op og komme videre med sin uddannelse som personvognsmekaniker. Netop nu er han i læreforløb, hvor det fysiske fremmøde på mange måder er en forudsætning for læring.

Derfor er det da også 'en stor lettelse' for ham, at man politisk har besluttet, som led i genåbningen af Danmark, at lade elever på blandt andet erhvervsuddannelser i en række kommuner møde fysisk frem.

LÆS OGSÅ: Mister kunder på dyre byggetilladelser: 'Det kommer til at koste arbejdspladser'

- Jeg skulle i gang med mit sjette hovedforløb, som blandt andet handler om fejlfinding på biler. Det er ærligt talt lidt svært at måle på en bil, når man ikke har de rigtige måleredskaber derhjemme, siger han.

Glemt kodeord