Piloter_i_cockpit_Christinne_Muschi_Reuters_Ritzau_Scanpix_1650px
Modelfoto. Foto: Christinne Muschi Reuters Ritzau Scanpix

North Flying-chef til pressen efter fire afskedigelser:
Vi har ikke fyret nogen

10. dec. 2020 16.15

Denne artikel er oprindeligt bragt på Luftfart.nu og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Salgschefen i det nordjyske luftfartsselskab, North Flying, har sagt til medier, at ledelsen ikke har afskediget ansatte under COVID19-krisen. En intern mail viser dog, at fire personer blev afskediget tilbage i september. Det skriver Luftfart.nu.

Flere medier har i november berettet, at det aalborg-baserede luftfartsselskab, North Flying, der, der driver taxa-, ambulance- og fragtflyvninger, er kommet igennem corona-krisen uden at fyre medarbejdere indtil videre.

LÆS OGSÅ: Ole i sorg over fyringer i SAS: 'Min familie er revet midt over'

Men i en intern mail til medarbejderstaben sendt i begyndelsen af september oplyser salgschef Jesper Kragelund imidlertid, at fire personer er blevet afskediget på grund af "den forsatte afmatning".

Screenshot fra den interne mail sendt til medarbejderstaben den 1. september (navnene på medarbejdere er fjernet på billedet). Kilde: Luftfart.nu

Den interne kommunikation står dermed i stærk kontrast til det billede, som selskabet har givet i medierne.

"Har klaret sig gennem coronakrisen uden fyringer". Sådan lyder en overskrift på onlinemediet check-in.dk, der har talt med Jesper Kragelund. Samtidig skriver lokalavisen Nordjyske den 10. november 2020, at "Ingen medarbejdere er blevet fyret hos North Flying i år". I artiklen udtaler Jesper Kragelund blandt andet:

"Vi har ingen planer om at gennemføre fyringer, men jeg kan naturligvis ingen garanti give for, at det bliver ved med at være sådan."

Dermed har fire fyrede medarbejdere kunnet se salgschefen gå i pressen og bryste sig af, at ingen er blevet afskediget i selskabet, selvom de har fået at vide, at de er afskedigede.

Salgsdirektør: Jeg må være blevet fejlciteret

Da Luftfart.nu spørger salgsdirektør, Jesper Kragelund, til hans udsagn skriver han følgende:

"Jeg må være fejlciteret – evt. kan det være fordi vi i sidste regnskabsperiode står oplyst til at være 42 fastansatte i lighed med nuværende opgørelse", skriver Jesper Kragelund i en mail til Luftfart.nu.

LÆS OGSÅ: Serie: Kastrup i knæ

Salgsdirektøren ønsker dog ikke at uddybe svaret, og han vil heller ikke bekræfte overfor Luftfart.nu, at afskedigelserne er fundet sted. Han ønsker desuden heller ikke svare på, hvorfor han ikke har rettet henvendelse til Nordjyske eller Check-in.dk for at få rettet sine citater, der blandt andet lagde grobund for overskriften på artiklen i sidstnævnte medie.

FPU: Mærkeligt signal at sende

North Flyings ansatte er organiseret med overenskomst hos FPU, og FPUs næstformand, Anders Mark Jensen, var i sidste uge til møde med de ansatte i Aalborg. Han undrer sig over de modsatrettede signaler fra selskabet.

LÆS OGSÅ: Hummelgaard efter masse-fyringer: 'Vi kunne ikke have gjort mere'

- De her fire medarbejdere må have undret sig noget, da de læste check-in.dk og Nordjyske i november. De blev fyret, sort på hvidt, i september, men ifølge salgschefens udtalelser i pressen i november er de altså ikke fyret? Det er et mærkeligt signal at sende både over for de fyrede, og over for de ansatte, der stadig er i selskabet, siger Anders Mark Jensen.

- Det er ekstrem barsk tid for luftfart både for arbejdsgivere og ansatte. Men vi bliver nødt til at være ærlige over for hinanden, ellers skaber det splid, og det bliver svært at finde de rigtige løsninger, afslutter Anders Mark Jensen.