20171107-135326-4-1920x1280we
- Nogle vil drillende sige, at kvinder ikke er gode til at forhandle løn til sig selv – de er meget bedre til at forhandle løn for andre. På den facon er jeg en meget typisk kvinde, siger Nina Smith. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Nægter at modtage lønstigning på 156 procent

21. sep 2020, 10:00
Det bliver ikke, mens Nina Smith er formand for Forenet Kredit, at honoraret for formandsposten bliver sat op med 156 procent, slår hun fast.

Nina Smith har valgt at sige 'nej tak' til en lønstigning på 156 procent om året for sit arbejde som formand i Forenet Kredit, der er hovedaktionær i Nykredit.

Det skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Ny analyse: Indvandrere på kontanthjælp er kun i aktivering få timer om ugen

En analyse fra rekrutteringsbureauet Heidrick & Struggles viser ellers, at Nina Smith er underbetalt i forhold til andre formandsposter, der kan sammenlignes med hendes. Det samme er næstformanden i Forenet Kredit. Alligevel vil den kendte økonomiprofessor ikke have sit honorar hævet fra 195.00 kroner til de 500.000 kroner, som Forenet Kredits bestyrelse ellers mener, at hun på baggrund af analysen bør have.

Til Finans siger Nina Smith, at hun har takket ja til sin post med det nuværende honorar, og at hun ikke vil have en diskussion om, at hun selv kan være med til selv at hæve det. Derfor har hun fået gennemtrumfet, at stigningen i honoraret først kommer, når hun ikke længere sidder i formandsstolen.

- Nogle vil drillende sige, at kvinder ikke er gode til at forhandle løn til sig selv – de er meget bedre til at forhandle løn for andre. På den facon er jeg en meget typisk kvinde, siger Nina Smith til Finans.

Ud over at være formand for Forenet Kredit er Nina Smith også næstformand i Nykredit og sidder i forskellige udvalg. Det sikrer hende ifølge Finans et samlet honorar på 1,1 millioner kroner.