Det britiske rejselskab Thomas Cook gik konkurs 23. september efter en længere periode med økonomiske kvaler. (Arkivfoto). Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Rejsegigant konkurs: Kan tabe 750 millioner

19. feb, 06:39
Nets, der står bag Dankortet og Betalingsservice, har tabt penge på konkurs i tysk datterselskab.

Betalingsselskabet Nets står til at tabe omkring 750 millioner kroner på konkursen i rejseselskabet Thomas Cook, der krakkede i september.

Det skriver Børsen.

Det er Nets' tyske datterselskab Concardis, der blev købt i 2018, som har mistet penge på Thomas Cooks forretning i Tyskland.

Lige efter konkursen anslog Nets, at tabet kunne blive op mod det dobbelte - 1500 millioner kroner - men udgifterne til at dække forbrugeres tab er blevet mindre end forventet.

Samtidig er dele af Thomas Cook - herunder Spies - blevet reddet.

- Vi har som kortindløser siden honoreret berettigede indsigelser fra forbrugere, der stod til at lide et tab i forbindelse med konkursen.

- Det har givet os et tab fra konkursboet, der efter skat og provenu samlet set forventes at blive tættere på 100 millioner euro på tværs af koncernen, siger Klaus Pedersen, der er finansdirektør i Nets, i en skriftlig kommentar til Børsen.

100 millioner euro svarer i runde tal til 750 millioner kroner. Processen med at behandle indsigelserne fra forbrugerne kan dog tage lang tid.

Derfor vil der gå nogle måneder, før selskabet har styr på omkostningerne til konkursen. Nets oplyser til Børsen, at det samlede tab derfor kan nå at ændre sig.

Thomas Cook gik konkurs 23. september sidste år efter en længere periode med økonomiske kvaler.

Selskabet havde omkring 600.000 rejsende på ferie, da det gik konkurs, og flere tusinde strandede på deres feriedestinationer.

Den nordiske del af Thomas Cook - der blandt andet talte rejseselskabet Spies - blev reddet.

De nye ejere af den nordiske del er den norske rigmand Petter Stordalen og de to kapitalfonde Altor og TDR Capital.

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom: Rygere arbejder mindre

/ritzau/