Nedlukning eller ej - praktikanterne starter i dag

Skole_kateder_og_tavle_Kasper_Palsnov_Ritzau_Scanpix
Lærerstuderende indleder i dag deres praktik i tomme lokaler. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
11. jan. 2021 11.31
I dag starter de første lærerstuderende i 2021 i praktik på nedlukkede skoler. Mindst den første uge står på onlineundervisning af elever, der ikke er til stede. De studerende ønsker praktikken udskudt.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Skolenedlukningerne på grund af coronasmitten får ikke indflydelse på de praktikperioder, der starter fra denne uge. Det skriver Folkeskolen.dk.

Spørger man forperson i Lærerstuderendes Landskreds Rasmus Holme Nielsen, mener han ikke, at det er hensigtsmæssigt at gennemføre en praktik, som starter under en skolenedlukning.

- Dels får de studerende ikke meget ud af det. Dels er der nogle børn, der har det svært nok i forvejen, og hvor det virker som en dårlig løsning at præsentere dem for noget nyt i en i forvejen skør og omskiftelig hverdag, siger han.

LÆS OGSÅ: Stor usikkerhed om tusindvis af afbrudte praktikforløb: Uddannelsestid skal måske forlænges

Camilla Vang er rektor på Professionshøjskolen Absalon og næstformand i foreningen Danske Professionshøjskoler.

Hun understreger, at hun har fuld forståelse for de studerendes frustrationer. Særligt fordi de lærerstuderende har kort tids praktik sammenlignet med andre professionsuddannelser.

- Når det så er sagt, har vi hele tiden haft den indstilling, at vi var nødt til at køre uddannelserne videre og få det til at fungere så godt som muligt inden for rammerne, siger hun.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.