20180807-134942-2-1920x1079we
(Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Taxabranchen hårdt ramt - mister halvdelen af omsætningen

25. sep 2020, 11:20
Brancheforening arbejder for, at taxa-chauffører bliver anerkendt som underleverandører

De nye Corona-restriktioner, der lukker nattelivet kl. 22.00, har ramt taxa branchen hårdt.

Ifølge brancheforeningen Dansk Persontransport mistede taxa-vognmændene cirka halvdelen af deres omsætning i sidste weekend, efter de nye restriktioner pålagde barer, restauranter og caféer at lukke kl. 22.00 igen.

Det fortæller DR P4 Midt & Vest.

- Det kommer til at gøre ondt rigtig ondt alle steder, siger vognmand for Dantaxi i Viborg, Søren Kjær, til DR P4 Midt & Vest.

I Herning er taxabranchen både ramt af den tidlige lukning i nattelivet og af, at byens store messecenter - MCH Messecenter Herning - har aflyst to store messer.

For vognmand Kasper Jessen ser fremtiden dyster ud, hvis der ikke kommer hjælp fra staten.

- Jeg tænker, at rigtig mange må dreje nøglen om på et tidspunkt og erklære sig konkurs. Vi kan ikke klare det. Det er bare et spørgsmål om tid, før der ryger flere med i svinget, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Brancheforeningen Dansk Persontransport arbejder nu for, at taxa-chauffører bliver anerkendt som underleverandører til restaurationsbranchen, så de kan få del i de nye hjælpepakker.

Det er nødvendigt, hvis taxabranchen skal klare sig igennem anden runde af Corona-nedlukningen af nattelivet, vurderer Trine Wollenberg, der er vicedirektør i brancheforeningen Dansk Persontransport.

- For når der ikke er nogen kunder, er man nødt til at lukke den del af forretningen, siger hun.

Men for at få del i de nye hjælpepakker, skal taxa-vognmændene anerkendes som underleverandører til restaurationsbranchen.

Erhvervsstyrelsen skriver til DR Midt & Vest, at taxaselskaber ikke vurderes som underleverandører til barer, restauranter og caféer og derfor ikke kan få del i kompensationsordningerne.

Den betragtning er taxabranchen uenig i.

- Der er det vigtigt at gøre opmærksom på, at en underleverandør til nattelivet ikke bare er for eksempel en fadølsleverandør, men også taxaer, der sørger for, at folk kommer trygt hjem fra nattelivet, siger Trine Wollenberg til DR P4 Midt & Vest.