Martin Skovbjerg er musikproducer, filminstruktør og medlem af musikgruppen AV AV AV. Foto: PR

Martin efter Mette F.'s pressemøde: 'Det var en livsdrøm, der forsvandt'

7. apr 2020, 10:45
Det rammer hårdt, når udsigten til at samle mennesker pludselig er svær at få øje på. For landets musikere er det et levebrød, der forsvinder. Tilbage står usikkerheden, men også håbet og optimismen.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften på et pressemøde gjorde det klart, at store forsamlinger ikke vil blive en realitet før om flere måneder, så var det med ét sværdslag, der skar håbet i stykker for danske musikere og festivalarrangører.

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl raser over statsministerens genåbningsplan: Regeringen kører solo

Uden et publikum ingen festival eller koncert. Og så bliver det svært at få det hele til at hænge sammen. Ifølge Martin Skovbjerg, der er musikproducer, filminstruktør og medlem af musikgruppen AV AV AV, er det lige nu trange kår for en branche i knæ.

Gruppen skulle selv have spillet en nu aflyst koncert på årets Roskilde Festival.

- Den nye tid med streaming af musik har gjort, at musikeres indtjening ligger i livekoncerterne, så det her er jo katastrofalt for alle vores kollegaer. Selv havde vi en koncert på Roskilde Festival, som jo er en livsdrøm for alle bands. Den forsvandt i går kl. 20:16. Det gjorde ondt, men jeg tør slet ikke tænke på de bands, der har en hel sommerturné klar, siger han og fortsætter:

- Vi i AV AV AV skal nok klare os, men jeg kender mange af mine kolleger, som er mega ramt. Især vores bookingbureau Luger, som er helt knækket. Men jeg er sikker på, at vi alle nok skal stå sammen og hjælpe hinanden igennem denne tid.

Kunst kan trives i en krisetid

Selvom den næste periode bliver hård, så tror Martin Skovbjerg dog på, at det er indsatsen værd. Og selv har han en portion positiv energi som inspiration til at komme igennem krisen.

- Kunsten er jo en sjov skabning, for den bedste kunst bliver normalt skabt i krisetider. Så jeg glæder mig også til at se kunstverdenen have brug for at være kreativ nu. Det kommer der altid noget smukt ud af, siger han til A4. 

I sidste ende, mener han, handler det også om, at vi må stå sammen om at passe på de ældre og svage i samfundet. Også selvom det koster på den kulturelle bane.

- Vi står på skuldrene af nogle fantastiske mennesker, der har knoklet hele livet for at bygge det her samfund op. Så kan vi godt smide alt, hvad vi har i hænderne for at være der for dem. Jeg elsker Danmark og er meget stolt af den måde, vi håndterer det her på, siger Martin Skovbjerg.