Kontrasbassisten Mathæus Bech holder koncerter fra sin lejlighed på grund af coronavirussens udbredelse. Foto: Presse.

Musiker afholder online koncerter hjemmefra: 'Min telefon har virkelig ikke ligget stille'

14. mar 2020, 08:50
Aflyste koncerter pga. corona fik kontrasbassisten Mathæus Bech til at tage et originalt initiativ. Nu får han henvendelser fra musikere fra hele landet.

Coronapandemien rammer musikere, der må aflyse stribevis af koncerter.

Det fik kontrasbassisten Mathæus Bech til at handle. Han fik selv aflyst 20 koncerter, og vidste, at mange kolleger var i samme båd. Derfor afholder han nu en række koncerter fremført og livestreamet fra hans lejlighed i København, skriver det digitale nyhedsmedie Kulturmonitor.

LÆS OGSÅ: Lukker de danske grænser

- Musikken skal nok finde en vej uanset hvad. Det er det her et bevis på. Men jeg blev alligevel forbløffet over, hvor mange der kiggede med, for jeg tænkte oprindeligt bare, at det kunne være fedt at nå de 100 mennesker, som forsamlingsforbuddet omfatter, siger Mathæus Bech til Kulturmonitor.

På en måde er jeg jo endt med at blive landets eneste spillested
Mathæus Bech, koncertarrangør

På hjemmesiden coronakoncerter.dk var knap 500 mennesker forbi torsdag for at livestreame en koncert med bandet Knægt.

Kimet ned af bands 

Og musikglade danskere kan se frem til endnu flere virtuelle koncerter. De næste to uger har Mathæus Bech planlagt koncerter, og der er stadig bands og musikere, der henvender sig.  

- Min telefon har virkelig ikke ligget stille. Jeg tror, at over 50 bands har henvendt sig siden i går. Folk vil virkelig gerne ud med det, de laver, nu hvor alt andet er lukket ned. Så jeg har næsten svært ved at følge med, siger Mathæus Bech til Kulturmonitor og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Metal-formand advarer om stor lønnedgang til privatansatte: 'Det er voldsomt'

- Men det er fedt. Virkelig fedt. Oprindeligt tænkte jeg, at det jo ikke kunne være rigtigt, at alt kultur skal lukke ned, og at det ikke er muligt at få en liveoplevelse. Nu er jeg nået til et sted, hvor jeg også føler et slags ansvar for at gøre det her ordenligt. For på en måde er jeg jo endt med at blive landets eneste spillested.