20200626-173436-L-1920x1280we
Hvorfor får dem, der færdiggør en erhvervsuddannelse ikke samme opmærksomhed som studenterne, spørger en murermester på Facebook. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Murermesters opråb går viralt:
Hvorfor hylder vi ikke erhvervsskole-eleverne?

1. jul. 2021 08.54
En murermester savner hyldest til elever, der færdiggør en erhvervsuddannelse.

En weekend fyldt med hvide studenterhuer og festligt pyntede vogne fik søndag murermester Dennis Bøggild til at sætte sig til tasterne og skrive et opslag på Facebook.

Han er nemlig træt af kun at se og høre om studenter i gadebilledet og i medierne. For hvorfor får dem, der færdiggør en erhvervsuddannelse ikke samme opmærksomhed, spørger han. 

LÆS OGSÅ: Sosu-skoler jagter elever på testcentre

- Efter at have læst artikler, der hylder klasser med det højeste karaktergennemsnit nogensinde - samt at have læst om elever, der syntes, det havde været hårdt. Ja, så må jeg bare erkende, at jeg sidder tilbage med denne følelse: Hvornår begynder medierne at hylde erhvervsuddannelserne? lyder det blandt andet i murermesterens opslag, der i skrivende stund er delt 17 tusind gange, mens 10.000 har valgt at 'synes godt om' det.

Dennis Bøggild er ked af, at der ikke er det samme fokus på elever, der vælger murerske eller hammer:

- 'Vi har verdens BEDSTE erhvervsuddannelser! Det er SEJT at vælge en erhvervsuddannelse! Jeg må erkende, at det ser sørgeligt ud for mængden af fagudlærte i Danmark. Kom nu ind i kampen!' lyder det i hans opslag.

Artiklen fortsætter efter Facebook-opslaget

'Et stolt arbejde med en masse muligheder'

Dennis Bøggild har intet ondt at sige om studenterne, understreger han over for Fagbladet 3F. Det er et større fokus fra medier og politikere på dem, der vælger svendebrevet fremfor studenterhuen, som han savner.

- Vi taber jo rigtigt meget ved, at vi ikke får uddannet faglærte nok herhjemme. Og vi har gode uddannelser, men vi fremhæver dem ikke nok. Det er lidt sørgeligt for Danmark, siger han til Fagbladet 3F.

Dennis Bøggild har selv fire elever i sin virksomhed, og er demed ifølge TV 2 Lorry med til at uddanne én murer om året. 

Han mener, at der mangler fokus på de store muligheder, som en erhvervsuddannelse kan give.

- Der er meget negativ fokus om nedslidning og dårlig løn. Men det er altså et stolt arbejde med en masse muligheder. Hvis du eksempelvis vil være arkitekt, bliver du nok kun bedre, hvis du har arbejdet som murer før, og de samme udviklingsmuligheder finder du også indenfor de andre fag, siger murermesteren til TV 2 Lorry.