Monica tog orlov fra juristjob for at passe syge børn:
"Umuligt at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen"

861B2B0B-D995-40FB-9F83-C3B991730F52
De sociale myndigheder er sat i verden for at hjælpe. De er en del af vores fantastiske velfærdssamfund, som vi alle betaler til. Men når man får brug for hjælp fra det offentlige, er det ikke meningen, at man skal være detektiv for at finde adgangskoden til den her fælles konto, siger Monica Lylloff. Foto: Privat.
12. dec. 2019 06.15
Som forælder til et barn med en fysisk eller psykisk diagnose er der brug for en stærk familie til at råbe myndighederne op. Det har Monica Lylloff, jurist og mor til tre børn med handicap, erfaret på egen krop. På en konference i dag om retssikkerhed på det sociale område repræsenterer hun græsrodsbevægelsen #enmillionstemmer.

Tre børn med diagnoser vendte op og ned på 41-årige Monica Lylloffs liv.

Hun er uddannet jurist og havde et godt job i Justitsministeriet. Sammen med sin mand havde hun købt drømmehuset i Kokkedal, og der manglede kun et barn for at fuldende planen om en kernefamilie. 

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Handicappede føler sig oftere dårligt behandlet på jobbet

Der kom tre børn, som alle har fået en eller flere diagnoser. Hendes søn på 14 år har autisme, ADHD og angst. Hendes tvillingedøtre på 12 år blev født 11 uger for tidligt, og det fik store konsekvenser. 

Glemt kodeord