20190124-152542-2-1920x1281we
Mona Striib, formand for både FOA og Forhandlingsfællesskabet, har mærket et øget pres fra sine egne FOA-medlemmer, siden sygeplejerskerne forkastede OK-forliget.   Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Mona Striib:
'Jeg har medlemmer som overfalder mig og siger, hvad fanden er meningen - synes du, at sygeplejerskerne er mere værd end os'

10. maj 2021 05.00
Kampen om ligeløn handler om langt mere end sygeplejersker. Det fastslår FOA's formand Mona Striib. Hun har i den seneste tid lagt øre til frustrerede medlemmer, som føler sig glemt i debatten.

Fagforbundene i Forhandlingsfællesskabet er enige om, at Tjenestemandsreformen bør sendes på pension så hurtigt som muligt. Reformen placerede i 1969 traditionelle kvindefag i en lavere lønramme end mandsdominerede fag som for eksempel lærere og politibetjente.

Inden forhandlingerne om OK21 lovede forbundene i fællesskabet hinanden et 'endeligt' opgør med den økonomiske ulighed mellem fagene. Kampen skulle fortsættes, når OK21 var forhandlet på plads. Betragtningen er, at ligestillingsproblematikken er for stor til at kunne løses via en overenskomstforhandling. 

Glemt kodeord