20201117-165925-L-1920x1920we__1_
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mogens Jensen trækker sig som minister

18. nov. 2020 11.51
Fødevareminister Mogens Jensen (S) trækker sig. Han føler, han har mistet tilliden i Folketinget.

Mogens Jensen (S) trækker sig som fødevareminister efter minksag. Det skriver han på Twitter.

Mogens Jensen siger, at han har mistet tilliden fra Folketinget. Det sker i forlængelse af, at der blev givet en ulovlig ordre om at aflive alle mink i Danmark.

LÆS OGSÅ: EL og DF i sjældent parløb: Stop forringelse af dagpengene

- Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg ønsker at udtræde af regeringen. Jeg kan konstatere, at der ikke er den fornødne opbakning til mig blandt Folketingets partier, skriver han.

Mogens Jensen har den seneste halvanden uge været under hård beskydning, da det stod klart, at der ikke var lovhjemmel for den instruks, regeringen udstak 4. november om, at alle mink i Danmark skulle slås ned.

En redegørelse for forløbet - herunder hvornår han blev opmærksom på det, og hvad han gjorde - skal være sendt til partierne. Den er dog endnu ikke offentliggjort.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, skriver på Twitter, at partiet har meddelt sin mistillid til ham:

- Klogt at Mogens Jensen trækker sig. Der var ingen andre veje frem. Det har jeg også meddelt statsministeren tidligere i dag. Nu skal vi i gang med at bygge tilliden op - det er der brug for, skriver hun.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, siger efter beslutningen:

- Det er en fornuftig og klog beslutning af ham. Vi har haft alvorlige bekymringer om hele sagen. Ikke mindst fordi han sad alvorlige sundhedsbekymringer overhørig og ikke oplyste Folketinget, siger han.

/ritzau/