Fødevareminister prioriterer vin-ferie frem for vigtigt EU-møde

20190704-134519-L-1920x1573we
Fødevarerminister, Mogens Jensen, deltog ikke i vigtigt EU-møde, fordi han var på ferie. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
17. jul. 2019 08.41
Fødevareminister Mogens Jensen(S) droppede vigtigt møde i Bruxelles om landbrug og klima

Da EU’s landbrugs- og fødevareministre mandag mødtes til forhandlinger om det fremtidige landbrugsprogram i EU (CAP), mødte den nye danske minister på området, Mogens Jensen (S), ikke op.

I stedet var fødevareministeren taget på ferie i det italienske vin-mekka Barolo i Piemonte-regionen. Det skriver Ekstra Bladet onsdag.

Peter Nedergaard, professor i statskundskab og ekspert i EU’s landbrugspolitik, mener, at Mogens Jensen burde have deltaget i mødet.
– Jeg ville nok have deltaget, hvis det var mig, der var fødevareminister. Men der kan jo være grunde til ikke-deltagelsen fra dansk side, som jeg ikke kender, siger han til avisen. 

Sevasti Chatzopoulou, lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved Roskilde Universitet, mener også, at Danmark skulle have haft en minister med.
– Det var et meget vigtigt møde, fordi man beslutter og forhandler, hvordan landbrugspolitikken skal være i fremtiden. En politik, som har stor indflydelse på blandt andet økonomi og klima. Medlemslandene skulle også konkret sætte rammen og udvælge de vigtigste områder at prioritere inden for landbrugspolitik de næste seks måneder.

Glemt kodeord