20121211-171116-7-1920x1280we
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, efterforsker nu svindel på et samlet beløb på 29 millioner kroner, viser en opgørelse. (Arkivfoto) Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Mistanke om corona-snyd: Whistleblower­ordning har fået 233 henvendelser

5. aug 2020, 11:02
Medarbejdere med mistanke om, at der bliver svindlet med corona-hjælpepakker, kan anonymt henvende sig til Erhvervsstyrelsen. Det er sket 233 gange over sommeren.

233 gange er Erhvervsstyrelsen blevet kontaktet af anonyme ansatte, der har mistanke om, at der bliver svindlet med de milliardstore corona-hjælpepakker.

Langt størstedelen – 208 af henvendelserne – drejer sig om lønkompensation.

Det viser en aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået hos Erhvervsstyrelsen.

LÆS OGSÅ: Natteliv og spillesteder gruer for corona-genåbning: Fjern restriktioner - ellers dør vi

Whistleblowerordningen blev i hast forhandlet på plads på Christiansborg i juni. Blandt andet efter at flere fagforeninger fortalte, at de modtog henvendelser fra medlemmer, der mistænkte snyd med statens hjælpepakker, men ikke turde at stå frem med deres mistanke af frygt for repressalier som at miste jobbet.

Flere hjælpepakker til erhvervslivet blev rullet ud efter, at Danmark lukkede delvist ned som følge af covid-19.

Erhvervsstyrelsen oplyser samtidig, at den hidtil har lavet 92 anmeldelser til politiet om svindel, igen handler langt størstedelen om lønkompensation.

Mindst 82 af disse har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, modtaget. De efterforsker nu svindel på et samlet beløb på 29 millioner kroner, viser en opgørelse.