Etablerer nyt nævn for forsikrings-tvister:
'Selskaber har selv skabt mistillid'

Advokater_lavopl__sning
Mads Pramming og Jens Baagøe Thomsen mener, der er behov for et Nævn for Speciallægevalg, men de mener ikke, at nævnet løser hele problemet. Foto: Privat
16. dec. 2020 06.00
Erhvervsministeriet har oprettet Nævnet for Speciallægevalg, der skal tage sige af sager, hvor skadelidte og forsikringsselskab ikke kan blive enige om valget af speciallæge. To advokater med speciale i forsikringssager mener, behovet for et nævn er der, men de er skeptiske over for, hvordan det skal kunne fungere i praksis.

Speciallægeerklæringer kan være afgørende i forsikringssager. Men der kan opstå uenigheder mellem skadelidte og forsikringsselskabet om, hvem der skal udpeges som speciallæge.

LÆS OGSÅ: Danny slog hovedet mod jernbjælke: Nu kæmper han imod sit forsikrings­selskab

Gennem de senere år har der i medierne været mange beskrivelser af skadelidte, der mistænker forsikringsselskaber for udelukkende at benytte læger, der udfærdiger erklæringer i deres favør, og læger, der udnytter, at de får op til 12.000 kroner for at lave erklæringerne.

En, der har oplevet ikke selv at kunne vælge speciallæge, er Danny Pedersen, som A4 Arbejdsliv tidligere har skrevet om. Hans historie kan du læse om her.

Glemt kodeord