Ane_Halsboe_J__rgensen_Uddannelses_og_forskningsminister_Mads_Claus_Rasmussen_Ritzau_Scanpix_1650px
- Jeg er ikke bange for at ændre på noget, hvis det viser sig, at der er brug for det, men det skal være i et tempo, hvor sektoren kan følge med, og hvor de føler ejerskab, siger uddannelses- og forskningsminister Ane-Halsboe Jørgensen til Folkeskolen.dk Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Minister om ændringer af læreruddannelsen: De kan blive både små og store

1. dec 2020, 17:01
Uddannelsesministeren vil ikke lægge sig fast på, om der er brug for store eller små ændringer af læreruddannelsen. - Jeg vil faktisk ægte gerne have en dialog med sektoren først, siger hun.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Fredag skete det langt om længe. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) søsatte det længe ventede udviklingsarbejde, der skal pege på mulige ændringer af læreruddannelsen.

LÆS OGSÅ: Ny uddannelse skal gøre akademikere til pædagoger på to år

Udviklingsgruppen skal forholde sig til tre overordnede temaer, blandt andet styrket praktik og bedre fastholdelse, og gruppens ændringsforslag skal præsenteres til oktober næste år. Forslagene bliver startskuddet til politiske forhandlinger om uddannelsen.

Hvad er omfanget af de løsninger, du håber, at udviklingsgruppen kommer op med? Håber du hovedsageligt på løsninger inden bekendtgørelsen - og må forslagene koste penge?

- Jeg har ikke på forhånd skrevet nogen konklusion, om det bliver inden for bekendtgørelsen, eller om det her bliver en kæmpestor reform. Jeg vil faktisk ægte gerne have en dialog med sektoren først og så tage de politiske drøftelser på ryggen ad det. Derfor er konklusionen heller ikke skrevet på mit bord", siger Ane Halsboe-Jørgensen til Folkeskolen.dk, hvor man kan læse hele interivewet.