20210127-141904-L-1920x1280we
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Minister lover erhvervsskoler snarlig afklaring

29. jan. 2021 13.17
Der skal følge en pose penge med til de skoler, der får forlænget skoleåret, kræver både Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Bliver skoleåret forlænget? Hvordan skal eksamen foregå, og bliver sommerferien inddraget?

Der er afklaring på vej til elever og lærere på erhvervsskolerne, som endnu ikke ved, hvordan resten af skoleåret skal forløbe.

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Stor bekymring for kokkeelevers faglighed: 'Man bliver ikke håndværker igennem en computerskærm'

- På erhvervsuddannelserne har man utvivlsomt brug for at være fysisk til stede på skolen. Sidste år gav vi mulighed for at forlænge uddannelserne, så man kunne nå at samle op på de ting, man mistede under nedlukningen, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil og fortsætter:

- Det varer ikke længe, før vi kommer med udmeldinger om, hvordan vi griber det an i år, .

Svaret fra ministeren kommer efter både kokkeelever, direktøren fra Hotel- og Restaurantskolen i København og en ekspert torsdag berettede om de negative konsekvenser ved hjemmeundervisning på erhvervsuddannelsen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl forventer, at der kommer en udmelding inden vinterferien.

- Det er vigtigt, ikke mindst for alle de unge mennesker, der har brug for at kunne se ind i, hvordan eksamen og praktik skal foregå, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han mener, det er vigtigt, der følger en pose penge med til de uddannelser, der får mulighed for at forlænge skoleåret.

- Man er nødt til at sende midler med, hvis de skal bruge flere timer. Der er ikke ressourcer til, at man tager det fra den daglige undervisning. Skolerne har det svært nok i forvejen, siger han.

Samme melding kommer fra Enhedslistens børne- og undervisningsordfører Jakob Sølvhøj.

- Behovet vil være forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Det klogeste vil være, vi stiller nogle bedre økonomiske rammer til rådighed, og så kan de enkelte uddannelser justere ind, siger Jakob Sølvhøj.

Han mener, det vil være fornuftigt at forlænge skoleperioden.

Og man nærmer sig målstregen for, hvor lang tid man kan vente med at melde noget ud til skolerne, siger han.

- Elever og lærere har brug for at få meldt ud, hvad de skal rette sig efter. Jo længere, man trækker det, jo sværere bliver det for skolerne at lave en fornuftig plan b, siger Jakob Sølvhøj.