20201027193141633_1000
Kommunalvalg 2017Den 57-årige socialdemokrat Mette Reissmann vil være overborgmester i København, og er den første som har meldt sig på banen som mulig kandidat efter Frank Jensen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette Reissmann vil være overborgmester i København

27. okt 2020, 19:48
Første mulige kandidat til at blive ny S-overborgmester i København er tidligere folketingsmedlem og tv-vært.

Tidligere folketingsmedlem Mette Reissmann har som den første meldt sig som socialdemokratisk kandidat til at blive overborgmester i Københavns Kommune.

Det skriver Jyllands-Posten.

Den 57-årige Mette Reissmann har taget beslutningen med en "stærk opbakning" fra bestyrelsen i sin kreds, Valbykredsen, siger hun til Ritzau.

- Jeg synes både, jeg har erfaringen og kompetencerne til at stå i spidsen for Socialdemokratiet og København.

- Og siden sidste år har jeg været kredsens spidskandidat til Borgerrepræsentationen, så det lå i kortene at melde mit kandidatur, siger hun.

- Det er en beslutning, jeg har taget efter utallige opfordringer, og en beslutning, som ligger i naturlig forlængelse af, at jeg i forvejen er kredsens spidskandidat til Borgerrepræsentationen, siger hun.

Mette Reissmann sad i Folketinget fra 2011 til 2019. På trods af 3779 personlige stemmer, hvilket var en fremgang i forhold til det forrige valg, måtte hun forlade Folketinget, efter at partiet havde tilbagegang i storkredsen.

Hun har tidligere siddet i Borgerrepræsentationen i København, er medlem af Det Etiske Råd og er også kendt fra en rolle som vært på TV3-programmet "Luksusfælden".

Valbykredsen skal mandag i næste uge formelt vælge Reissmann som kandidat på en ekstraordinær generalforsamling.

Det er Lars Weiss (S), som i øjeblikket er Københavns fungerende overborgmester. Han afløste Frank Jensen, der blev valgt til posten i 2009 og siden var Københavns overborgmester i mere end ti år.

Frank Jensen valgte i sidste uge at trække sig fra posten som overborgmester og som næstformand i Socialdemokratiet.

Det skete, efter at flere sager om omfattende seksuelle krænkelser af kvinder gennem flere årtier blev belyst.

Lars Weiss har tidligere meddelt, at han ikke har planer opm at blive Socialdemokratiets kandidat som overborgmester til næste års kommunalvalg.

Der er kommunalvalg den 16. november 2021.

Ved det seneste kommunalvalg i 2017 fik Socialdemokratiet 15 ud af 55 pladser i Borgerrepræsentationen i København, mens Enhedslisten blev næststørst med 11 pladser.

Velkendte S-navne som Karen Hækkerup og Christine Antorini har allerede meddelt, at de ikke stiller op.

/ritzau/