Mette F.:
Derfor er jeg imod forbud mod omskæring

20200910161519269_1000
Man kan ikke se det løsrevet fra Danmarks og Europas historie. Europas historie er en historie om jødeforfølgelse. Det har den været igennem mange hundrede år. Antisemitismen kender de fleste danskere fortællingen om, siger statsminister Mette Frederiksen. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
10. sep. 2020 16.53
Jødernes forfølgelse i historisk perspektiv gør, at statsministeren er imod et forbud om omskæring af drenge.

Det er jødernes historie som folkefærd og forfølgelse i historisk perspektiv, der gør, at statsminister Mette Frederiksen (S) er imod et forbud mod omskæring.

Emnet har været på dagsordenen flere gange tidligere, men der blev pustet liv i den igen, da der hen over sommeren opstod uro i en arbejdsgruppe, der var nedsat for at opdatere en vejledning om omskæring.

Pressen har forsøgt at få kommentarer fra politikere, der i stribevis har undladt at stille op. Derfor har det været længe ventet, når Mette Frederiksen uddyber sin beslutning i fredagens udgave af Weekendavisen i et interview, der er lagt på nettet allerede torsdag.

- Man kan ikke se det løsrevet fra Danmarks og Europas historie. Europas historie er en historie om jødeforfølgelse. Det har den været igennem mange hundrede år. Antisemitismen kender de fleste danskere fortællingen om.

Glemt kodeord