Hos SAS har ledelsen set sig nødsaget til at gå ned i løn sammen med medarbejderne. Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens coronakrisen raser: Så stor forskel er der på lønnen hos danske topchefer

7. apr, 09:50
Selvom konsekvenserne er store, så er det ikke alle topchefer, der mærker coronakrisens indtog på lønsedlen.

Vi ser det over alt i vores samfund. Coronakrisens aftryk. Fra mundbind i gadebilledet til fyresedler rundt omkring i de danske hjem.

Alle er vi mærket af virusudbruddets enorme favntag i Danmark og resten af verden. Men for en gruppe af borgere er der til gengæld stor forskel på, hvor meget coronakrisen lader sig mærke på deres lønsedler.

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl raser over statsministerens genåbningsplan: Regeringen kører solo

Topchefer i en række af de største danske virksomheder oplever nemlig stor forskel på, hvor meget, eller hvor lidt, krisen har betydet for deres månedsløn. Det skriver Finans, der har foretaget en rundspørge.

Rundspørgen viser, at ledelsen hos virksomhederne ISS, Demant, SAS og Danfoss alle er gået ned i løn, mens det omvendte gør sig gældende hos Pandora, Danske Bank, Grundfos og Coloplast.

Hos flyselsskabet SAS gælder det, at ledelsens løn er reduceret med 20 procent, mens medarbejdernes løn er blevet reduceret med 10 procent.

Omvendt er der ikke sket ændringer i lønnen hos virksomheden Pandora. Her får ledelsen samme løn, som de gjorde før krisen. Det gælder også medarbejderne, der dog har måttet gennemgå fyringer blandt deres kolleger.

- Hverken ledere eller øvrige medarbejdere er gået ned i løn indtil nu. Vi støtter medarbejderne og betaler fuld løn i mindst otte uger, selvom vi har måttet lukke butikker verden over. Vi håber, det får os igennem den værste krise,« forklarer Johan Melchior, kommunikationschef i smykkekoncernen Pandora, til Finans.

En række virksomheder – herunder blandt andre Carlsberg, A.P. Møller-Mærsk og Lego – ønsker ikke at oplyse om de lønmæssige forhold i forbindelse med coronakrisen.