Dette forbund går mod strømmen:
Medlemsfremgang på syvende år

Blikkenslager_Marmorkirken_Marie_Hald_Ritzau_Scanpix_1650_px
Blik- og Rørarbejderforbundet har kunnet notere medlemsfremgang syv år i træk Foto: Marie Hald/Ritzau Scanpix
22. feb. 2021 17.48
For syvende år i træk har Blik- og Rørarbejderforbundet medlemsfremgang. Et nyt organiseringssekretariat skal fastholde den positive udvikling.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Blik & Rør.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Syv år i træk har Blik- og Rørarbejderforbundet kunnet fortælle om medlemsfremgang i forbundet. I år ser ikke ud til at blive nogen undtagelse, skriver Blik & Rør.dk. På nuværende tidspunkt er der allerede en stigning på 0,5% svende – siden nytår. Det er noget, der glæder Niels Braaby, der er næstformand hos Blik & Rør.

LÆS OGSÅ: Massiv medlemsflugt fra fagbevægelsen: 'Et wake up call'

- Det er rigtigt positivt, at det stadig går fremad med vores organiseringsindsats, og at flere vælger at blive en del af fællesskabet. Vi er kun i februar, så tallene ser gode ud.

Blik- og Rørarbejderforbundet har årligt haft en stigning på mellem 2-3,5% i medlemmer de sidste syv år.

Nyt organiseringssekretariat

Det er blevet vedtaget hos Blik- og Rørarbejderforbundet, at der skal oprettes et organiseringssekretariat. Netop det tiltag ser Niels Braaby som en vigtig grundsten i at fastholde den positive udvikling.

LÆS OGSÅ: Forsker: Fagforeninger skal sælge varen meget mere end før

- Det er vigtigt ikke at hvile på laurbæerne. Netop derfor har vi i forbundets hovedbestyrelsesmøde vedtaget, at vi skal oprette et organiseringssekretariat i forbundet. Dermed forventer jeg, at udviklingen vil fortsætte – og at vores organiseringsindsats vil blive styrket yderligere, siger Niels Braaby, der er næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

LÆS OGSÅ: Metal-formand langer ud efter gule fagforeninger: - I laver ikke en skid