thumbnail_IMG_0441
De statsansattes topforhandler for CFU, Rita Bundgaard, og Akademikernes formand, Lars Qvistgaard (til højre), havde gerne havde set en fritvalgsordning i statens overenskomst. Foto: Kasper Rasmussen

Trods aftale på statens område: Forhandlere skuffede over manglende fritvalgsordning

7. feb 2021, 11:14
Lørdag aften indgik arbejdsgivere og lønmodtagere en treårig overenskomst for det statslige område. De kan se frem til en sikring af reallønnen, som har været et hovedkrav for lønmodtagerne. Til gengæld er der skuffelse hos Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og Akademikerne over, at det ikke lykkedes at blive enige om en fritvalgsordning.

Staten vil også de kommende år være en attraktiv arbejdsplads, og medarbejderne kan se frem til en sikring af reallønnen, som har været et hovedkrav fra lønmodtagernes side. 

Til gengæld lægger hverken de statsansattes topforhandler for CFU, Rita Bundgaard, eller Akademikernes formand, Lars Qvistgaard, skjul på, at de gerne havde set en fritvalgsordning, som indebærer, at ansatte selv skal kunne vælge, om en andel af deres løn skal udbetales som løn, pension, ekstra ferie eller omsorgsdage.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?