Direktør frustreret over kommunes lange sagsbehandlings­tid:
Må sende ansatte hjem

20020816-152536-1-1920x1280we
Byggefirmaet Altan.dk har altanordre for 300 millioner liggende til godkendelse hos Københavns Kommune. Foto: Mogens Ladegaard/Ritzau Scanpix
18. feb. 2021 12.57
Montører og administrative medarbejdere hos byggefirmaet Altan.dk er blevet hjemsendt eller bedt om at gå ned i tid og løn i en periode. Bestillingerne ligger klar, men byggetilladelser fra Københavns Kommune mangler.

Byggefirmaet Altan.dk har set sig nødsaget til at sende 80 medarbejdere hjem eller bedt dem om at gå ned i tid og løn. Det svarer til omkring 47 procent af de ansatte i firmaet. Det er ikke grundet manglende bestillinger, som man kunne forestille sig. Det er derimod manglende byggetilladelser fra Københavns Kommune, der er problemet. Det skriver TV2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Ledigheden stiger igen - men ikke så meget som ventet

- Det er meget frustrerende for os. Det udebliver bare. Byggetilladelserne kommer ikke i den stime, som de plejer at gøre, siger Casper Knudsen, direktør hos Altan.dk, til TV2 Lorry.

Tidligere har byggefirmaet fået omkring 100 byggetilladelser om året, mens de sidste år kun fik omkring 40.

Altan.dk forventer at kunne køre året ud med de tilladelser, firmaet har nu. Men direktøren efterspørger, at der skal ske noget, hvis firmaet på længere sigt skal holde sig oven vande.

Nyt bygningsreglement driller

Hos Københavns Kommune anerkender man, at der har været udfordringer med byggesagerne. En del af forklaringen er, at der er kommet et nyt bygningsreglement, der volder problemer for både kommunen og ansøgerne.

- Vi er i gang med en meget målrettet indsats. Den går på at få nedbragt sagsbehandlingstiderne og få støttet ansøgerne i at få lavet så gode ansøgninger som overhovedet muligt. Og vi er i gang med at udrulle en række digitale løsninger, som også skal gøre det nemmere at få de forskellige ansøgninger igennem processen, siger Hans Christian Karsten, vicedirektør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, til TV2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker bliver omsorgstrætte under corona

Altan.dk har altanordre for knap 300 millioner kroner, som afventer godkendelse hos Københavns Kommune.