20110711-233430-6-1920x1279we
I alt 19 bilister kørte alt for stærkt ved et vejarbejde på en nordjysk vej, oplyser politiet efter en kontrol. (Arkivfoto) Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Politiet med reprimande: Pas på udsatte vejarbejdere

14. sep 2020, 13:34
Der var en lind strøm af fartsyndere, fortæller politikommissær fra Nordjyllands Politi efter kontrol.

Mange bilister ignorerede en fartbegrænsning ved et vejarbejde på en motorvej i Nordjylland, afslørede en kontrol forleden.

13 bilister står til en betinget frakendelse af kørekortet, mens seks kørte så stærkt, at de vil få et klip. Det oplyser Nordjyllands Politi mandag.

På en strækning på E 39 ved rasteplads Vildmosen måtte man højst køre 80 kilometer i timen.

Ifølge reglerne vil en overskridelse med mere end 40 procent ved vejarbejde udløse en betinget frakendelse. Det betyder, at bilisterne skal op til en ny køreprøve og teoriprøve.

De 13 blev noteret for at køre med 112 kilometer i timen og derover, oplyser fungerende politikommissær Thomas Ottesen i en pressemeddelelse.

De øvrige seks kørte endnu hurtigere. Den højeste fart var 151 kilometer i timen.

- Det er uansvarligt at køre for stærkt på en strækning med vejarbejde, siger politikommissæren.

Han opfordrer bilisterne til at vise mere hensyn. Især fordi personer, der er på arbejde, udsættes for risiko.

- Det er uansvarligt at køre for stærkt på en strækning med vejarbejde, hvor vejforholdene ikke er ordnede som følge af netop vejarbejdet. Jeg vil gerne opfordre alle trafikanter til, at man udviser særlig hensyn på sådanne strækninger, hvor personale jo også kan opholde sig, fordi de passer deres arbejde, siger han,

Kontrollen fandt sted i løbet af fem kvarter torsdag. Hvis der havde flere betjente ude på opgaven, ville man have kunnet notere flere.

- Det var, som om der var en lind strøm af hastighedsovertrædelser, fortæller Thomas Ottesen.

/ritzau/