20200807-101824-A-1920x1920we
- Der bliver ikke snakket om, at mænd også kan blive krænket af kvinder. Det har ikke været et samtaleemne før. Jeg ønsker sådan set bare, at det bliver lige så naturligt at tale om det, som at tale om, at det er mænd, der krænker kvinder, siger overlæge og regionsrådsmedlem Jacob Rosenberg. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Mandlige læger krænket:
Sygeplejersker ville have gynækologisk undersøgelse

2. nov. 2020 10.11
I løbet af få dage har hundredvis af mandlige læger meldt ind, at de har oplevet seksuelle krænkelser.

Sygeplejersker der opfordrede ung læge til at lave gynækologisk undersøgelse på dem. Og en overlæge der forsøgte at true sig til sex.

Det er blot et par af de eksempler, som Jacob Rosenberg, der er overlæge og professor på Herlev Hospital og konservativt regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, i løbet af få dage har samlet sammen. I alt har hundredvis af mandlige læger meldt ind, at de har oplevet seksuelle krænkelser, skriver DR.

LÆS OGSÅ: Tidligere TR med anklage: Jensens Bøfhus truede 3F'ere til at melde sig ud

Jacob Rosenberg efterlyste i et lægeforum på Facebook vidnesbyrd om krænkelser fra mandlige læger. Herefter strømmede det ind med henvendelser. Blandt andet har en ung læge fortalt om, hvordan han kom ind i et rum med fem sygeplejersker, hvorefter en udbrød: 'Du må da gerne lave gynækologiske undersøgelser på os'. En anden fortæller om, hvordan en kvindelig overlæge krævede sex af ham i bytte for en underskrift, som han skulle bruge for at komme videre i sit uddannelsesforløb.

- Der bliver ikke snakket om, at mænd også kan blive krænket af kvinder. Det har ikke været et samtaleemne før. Jeg ønsker sådan set bare, at det bliver lige så naturligt at tale om det, som at tale om, at det er mænd, der krænker kvinder, siger Jacob Rosenberg til DR.

Formand for Overlægeforeningen Lisbeth Lintz er ikke overrasket over historierne om krænkelser af mandlige læger. Hun kalder det 'helt uacceptabelt' og vil have det taget op i alle enheder på alle hospitaler.