Mai_Mercado_Philip_Davali_Ritzau_Scanpix
- Det kan jo være, at det giver super god mening at have en lang skoledag på skolen i Vollsmose, mens det på andre skoler kan fungere dårligt, siger undervisningsordfører Mai Mercado (K) til Folkeskolen.dk. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mai Mercado om skoledagens længde:
Fjern nu det, der ikke fungerer ved reformen

16. mar. 2021 19.27
Ifølge Mai Mercado er det værste ved folkeskolereformen skoledagens længde. Hun håber derfor på forhandlinger på den anden side af corona.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

- Skoledagen er for lang. Når eleverne kommer til de sidste timer, er energien jo fuldstændig væk. Det fjerner lysten til at tage et fritidsjob eller gå til noget sport om eftermiddagen. Eleverne orker det simpelthen ikke.

Sådan lyder budskabet fra undervisningsordfører i Det Konservative Folkeparti Mai Mercado i et interview med Folkeskolen.dk. Hun er derfor heller ikke overrasket over resultaterne af Folkeskolens webundersøgelse, hvor 65 procent af de deltagende lærere finder dagens sidste timer vanskelige.

LÆS OGSÅ: Lærere frygter ny vaccinestrategi: 'Man spiller hasard med en gruppe medarbejdere'

- Jeg vil allerhelst have, at det bliver den enkelte skoles beslutning, så det ikke er kommunen der bestemmer, hvordan det skal se ud på alle skolerne i kommunen. Jeg tror på, at skolerne internt i en kommune også kan være vidt forskellige med forskellige elevkarakteristika og behov.

Mai Mercado pointerer desuden, at ideen til den lange skoledag stammer fra et forsøg i udsatte boligområder.

LÆS OGSÅ: De yngste elever kom tilbage i skole - og så steg smitten hos børnene

- Her var tanken jo, at man ville have bedre styr på eleverne, så de ikke lavede ballade om eftermiddagen. Derfor tror jeg også, at man vil kunne se, at i udsatte boligområder, hvor man har arbejdet intenst med de lange skoledage her i mange år, der fungerer de lange skoledage, lyder det fra Mai Mercado.

Læs hele interviewet på Folkeskolen.dk.