Mæglingsforslag deler sygeplejersker:
Her er argumenterne for og imod

BeFunky-collage__1_
Sygeplejerskerne Harun Demirtas og Anja Thorslund er ikke enige om, hvad de vil stemme til mæglingsforslag, som forligsmanden præsenterede for to uger siden.
TEMA: OK21
2. jun. 2021 15.07
Frem til søndag den 13. juni kan sygeplejerskerne stemme om det mæglingsforslag, som forligsmanden lagde på bordet for to uger siden. Siden er de sociale medier flydt over med reaktioner, som tydeligt viser, at der langt fra er enighed om forslaget. A4 Overenskomst har talt med to sygeplejersker, som er dybt uenige.

Mandag den 14. juni ved vi, om sygeplejerskerne stemmer ja til den mæglingsskitse, som skal samle op på deres nej til det oprindelige overenskomstresultat. Her offentliggør forligsmanden resultatet af den afstemning, som foregår i disse uger.

Hvis ikke afstemningen ender med et ja fra sygeplejerskerne, vil en strejke ramme landets hospitaler fem dage senere.

Hvor splittelsen var tydelig forud for den første afstemning om overenskomstresultatet, viste Dansk Sygeplejeråds kongres i sidste uge, at mæglingsforslaget skaber flere positive reaktioner. 

LÆS OGSÅ: Forlig gjorde radiografer rasende, frustrerede og nedtrykte: 'Der blev gjort forskel på os og sygeplejerskerne'

Glemt kodeord