Mads mistede drømmejobbet, da han brækkede begge ben:
Nu går han en ny vej

Mads_Jensen_Jakob_Carlsen_Blik_og_Roer
Mads Jensen ville helst forblive VVS'er, men det har to brækkede ben sat en stopper for. Nu er han i gang med uddannelse. Foto: Jakob Carlsen/Blik & Rør
9. mar. 2021 16.54
Mads Jensen brækkede begge sine ben, da han faldt ned med en stige. Hans skader gør, at han ikke længere kan være VVS’er – selvom det er det, han helst vil.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Blik & Rør.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

På en skæbnesvanger arbejdsdag i juli 2018 ændrede VVS- tag- og facademontør Mads Jensens liv sig på et øjeblik. På en dag som lignede alle andre, stod han på et tag og arbejdede. Pludselig sker, hvad Mads kalder for, et ”hændeligt uheld”, og han falder fra tre en halv meters højde ned med stigen, da han forsøger at klatre ned, skriver Blik & Rør.dk.

- Jeg lander med brystet ned ad og prøver at komme væk, men jeg kunne mærke, at benene ikke rigtigt ville noget, fortæller Mads.

LÆS OGSÅ: Direktør nægter at anmelde corona som arbejdsskade: Jørgen var syg i en måned

Mads’ makker var lige gået, så Mads måtte selv kontakte al

armcentralen og sige, at han altså var faldet ned, og at han havde ondt. Derefter blev han hentet i ambulance og kørt på Rigshospitalet.

- Der fandt de så ud af, at begge ben var brækkede. Jeg havde brud i venstre knæ og højre ankel.

Kan ikke længere arbejde som VVS’er

Efterfølgende fik Mads at vide, at han muligvis ikke ville få nogen mén, og at han burde kunne komme til at arbejde igen. Han sad dog i kørestol i tre måneder og fik besked på, at han ikke måtte belaste sit knæ med mere end ti kilo. i september 2018 var Mads’ hoved klar til at arbejde igen – men det var hans krop ikke. I januar 2019 forsøgte Mads derfor at starte arbejde igen, da han får at vide, det er vokset fint sammen, men allerede efter tre dage hæver hans knæ op, og han må gå hjemme igen. I februar bliver Mads opsagt af virksomheden.

- Det var ikke lige det, jeg havde regnet med, så jeg bliver chokeret.

Mads forsøger at søge andre jobs, men de har alle sammen brug for én, der kan starte med det samme, og det kan Mads ikke. Derfor kommer kommunen og fagforeningen ind over i forhold til, hvad der nu skal ske.

LÆS OGSÅ: Antallet af covid-19 arbejdsskader stiger markant

- Jeg ved ikke, om jeg er rask eller syg, men jeg kan ikke arbejde. Så jeg tager op til kredsen, og der bliver vi enige om, at jeg fortsat skal være sygemeldt.

Herefter accepterer Mads, at han ikke bliver VVS’er igen. Han bliver enig med kommunen om, at han skal i et revalideringsforløb. Her begynder en masse bekymringer at udfolde sig for Mads. Hvad er jeg nu? Jeg er jo ikke VVS’er mere. Kan jeg forsørge min familie?

Ville helst være VVS’er

Mads savner at arbejde, og han ville helst forblive VVS’er, hvis han kunne vælge. Nu er han dog begyndt at læse videre til installatør.

- Jeg havde drømmejobbet, nu er jeg kommet bag et skrivebord og skal være rådgiver. Jeg kommer dog til at savne en byggeplads. Jeg vil aller helst selv ud og arbejde.

For tiden er Mads i praktik hos Oluf Jørgensen, og han er efter planen færdig med sin uddannelse til sommer. Han ved endnu ikke, om han kan blive i virksomheden, men fortæller, at størstedelen af dem, der er i praktik får lov til at blive. Mads har en méngrad på 15% og en arbejdsskadesag kørende med hjælp fra Blik- og Rørarbejderforbundet, som forventes afsluttet snarligst.

Så meget har Mads fået i erstatning indtil videre

Privatforsikring:
100.000 kr. den 23. maj 2019
64.324,24 kr. den 24. juni 2020

Fra arbejdsgivers forsikring:
73.440 kr. den 19. juni 2020

Kilde: Blik & Rør.