Ekspert om ny industriaftale:
Ingen store lunser til arbejdsgiverne

20200108-124404-L-1920x1700we
Arbejdsgivernes topforhandler ved OK20, DI-direktør Lars Sandahl Sørensen, var med til at sikre, at der åbnes for en mere enkel lønadministration for virksomhederne. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
11. feb. 2020 06.05
På både arbejdsgiver- og lønmodtagersiden bliver der nikket med tilfredshed til den nye overenskomstaftale for industrien. Men der er ikke ligefrem tale om en gavebod for arbejdsgiverne, fastslår lektor.

Søndag blev Dansk Industri (DI) og CO-industri enige om en treårig fornyelse af Industriens Overenskomster.  

Da aftalen blev præsenteret, var der stor tilfredshed at spore hos Claus Jensen, formand for CO-industri, men også arbejdsgivernes topforhandler, DI-direktør Lars Sandahl Sørensen, var synligt glad for resultatet.

Men spørger man Nana Wesley Hansen, arbejdsmarkedsforsker ved Forskningscenter for Arbejdsmarked og Organisationsstudier (FAOS) på Københavns Universitet, er det imidlertid svært at udpege en enkelt del af den nye overenskomst som en stor sejr for arbejdsgiversiden.

- Der er flere elementer, der er fælles gods, og mindre elementer, der er interessante for arbejdsgiverne, men der er ikke en stor, klar luns, som er arbejdsgivernes, siger hun til A4 Arbejdsliv.

Glemt kodeord