Løkke:
Stemmer ikke for rigsret mod Støjberg

L__kke_Liselotte_Sabroe_Ritzau_Scanpix
- En rigsretssag kommer efter min ringe mening til at sætte den fremtidige barre, for at føre den slags sager, alt for lavt, skriver Lars Løkke Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
13. jan. 2021 20.37
Man kan ikke mene to ting på samme tid. Der skal træffes et valg. Jeg har truffet mit: Jeg stemmer ikke for en rigsretssag, skriver tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen på sin hjemmeside

Løsgænger og Danmarks tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, vil ikke stemme for en rigsretssag mod sin tidligere partifælle Lars Løkke Rasmussen.

Det skriver han på sin hjemmeside.

Lars Løkke skriver, at han har brugt de seneste døgn på at genlæse Instrukskommissionens centrale afsnit og redegørelserne fra en stribe jurister.

LÆS OGSÅ: Næsten 5000 har meldt sig ind i Løkkes politiske netværk

- At Folketinget er blevet vildledt og har modtaget urigtige oplysninger er hævet over enhver tvivl. Det er desværre sket før, men har ikke ført til rigsret (heller ikke i tamilsagen, hvor den del var udeladt af anklageskriftet). Historisk har det derimod kostet ministerposter og givet ”næser”. Og havde Inger Støjberg fortsat været minister, var hun med sikkerhed ”blevet gået”, da Instrukskommissionens beretning udkom, og Folketinget havde brugt anledningen til at udtale en alvorlig misbilligelse, skriver Lars Løkke.

Han bemærker, at "der har været en stædighed hos Inger Støjberg, som jeg også selv fejlagtigt har tolereret alt for længe." Og uanset hvad man mener om barnebrude, så skal dansk lov og internationale konventioner overholdes.

- Men en rigsretssag kommer efter min ringe mening til at sætte den fremtidige barre, for at føre den slags sager, alt for lavt.

- Man kan ikke mene to ting på samme tid. Der skal træffes et valg, selvom jeg med sikkerhed får på puklen for det og mange sikkert (bevidst) vil misforstå motiverne.

- Jeg har truffet mit: Jeg stemmer ikke for en rigsretssag, skriver Lars Løkke.

LÆS OGSÅ: Chefredaktør: Rigsretten må tale