INTERVIEW :
Lizette Risgaard: Jeg gider ikke lokumsaftaler

2145
Lizette Risgaard har tilbragt en stor del af sin faglige karriere i HK. Her står hun i HK-Huset foran det billede af Anker Jørgensen, som hun selv har fået sat op.  Foto: Foto: Frederik Jimenez
23. apr. 2015 22.00
Efter syv år som næstformand bejler Lizette Risgaard nu til posten som formand for LO. I dette portrætinterview fortæller Nørrebropigen, hvordan hun fik arbejdskamp ind med modermælken, hvordan hun har tacklet modstand på sin vej, og hvordan hun gerne går hele fusionsvejen med FTF.

»Sort kaffe, tak. Jeg er altså ikke til latte og alt det der«.

For en sjælden gang skyld er Lizette Risgaard på fancy kaffebar med skyhøje priser på cappucino, latte og alskens andre nymodens koffeindrikke.

Hun undskylder ikke, at hun drikker sort kaffe, men konstaterer det bare som en selvfølgelighed. Som datter af en rengøringskone og jord- og betonarbejder er hun vokset op med, at kaffe kommer fra termokanden og er købt på tilbud i Brugsen.

Her på kaffebaren hedder sort kaffe americano og er stærk nok til at holde en vågen i dagevis. Det passer LO’s næstformand godt. For hun skal videre på virksomhedsbesøg lige efter interviewet. Og så er der også lige et par andre møder i kalenderen inden fyraften.

Glemt kodeord