tandtand
Tandlægeforeningen går nu i offensiven efter længere tids kritik fra HK Privat. Foto: Claus Bech Andersen / Scanpix

Tandlæger anlægger sag mod fagforening

26. maj 2020, 14:40
Tandlægeforeningen anlægger nu sag mod fagforeningen HK Privat efter længere tids kritik af landets tandlæger for mangelfuld corona-hygiejne.

Tandlægeforeningen anlægger nu sag mod HK Privat ved Arbejdsretten for at "undergrave tilliden til landets tandklinikker" og "mistænkeliggøre tandlægerne".

LÆS OGSÅ: Pernille mistede sin 15-årige søn: 'Et chok, du aldrig kan forberede dig på'

Det oplyser Tandlægeforeningen i en pressemeddelelse.

Søgsmålet kommer i kølvandet på længere tids kritik fra HK Privat i forhold til brugen af værnemidler og andre hygiejniske tiltag mod corona-smitte på landet tandklinikker. 

- Jeg er rystet over HK’s smædekampagne. Det er gangstermetoder, som undergraver tilliden til tandlægerne. Hvis der er dårlig hygiejne på en klinik, skal det selvfølgelig rettes op omgående, siger Torben Schønwaldt, formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen ifølge pressemeddelelsen. 

Ifølge Tandlægeforeningen har HK Privat rådet patienter til at blive væk fra tandlægen. Ligeledes skriver Tandlægeforeningen i pressemeddelsen, at HK Privats advokat opfordrer fagforeningens medlemmer til at anmelde klinikker for dårlig corona-hygiejne. 

- Vi bliver løbende kontrolleret af Styrelsen for Patientsikkerhed med topresultat, og vi har ikke fået klager om værnemidler og hygiejne så langt tilbage, jeg kan huske. Heller ikke fra HK, så det er meget påfaldende, at de nu bruger det som angreb mod tandlægerne, siger Torben Schønwaldt, formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen.

Arbejdsretten skal nu tage stilling til sagen, og imens fortsætter overenskomstforhandlingerne for klinikassistenter mellem Tandlægeforeningen og HK.

Ifølge formand for klinikejerne, Torben Schønwald, har HK klaget over en række navngivne tandklinikker. Tandlægeforeningen har dog ikke selv fundet problemer med coronasikkerheden på de nævnte klinikker. 

- Vi har fulgt op på alle de klinikker, som HK har nævnt, og ikke fundet overtrædelser af hygiejnereglerne til skade for medarbejderes eller patienters sikkerhed. Lige nu er tandlægerne udsat for en mistænkeliggørende kampagne, som skader tilliden til tandlægerne og dermed hele tandsundheden i Danmark. Det er en meget destruktiv måde at føre fagforeningspolitik på,” siger Torben Schønwaldt.

A4 Arbejdsliv arbejder på at få en kommentar fra HK Privat.