Offentligt ansatte skal forhandle overenskomster til næste år

Mona
Mona Striib, formand for fagforbundet FOA og Forhandlingsfællesskabet, der forhandler overenskomster på vegne af 565.000 offentligt ansatte. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix
18. jun. 2020 17.06
Landets fagforbund på det offentlige område skal forhandle nye overenskomster i 2021.

Forhandlingsfællesskabet har netop besluttet, at landets offentlige ansatte skal forhandle nye overenskomster som planlagt til næste år.

Der har tidligere været uenighed om, hvorvidt overenskomstforhandlingerne skulle udskydes til 2022 på grund af coronakrisens påvirkning af dansk økonomi.

Efter et møde i Forhandlingsfællesskabet torsdag eftermiddag har landets fagforbund på det offentlige område dog besluttet, at forhandlingerne skal finde sted næste forår.

Ifølge Mona Striib, formand i Forhandlingssfællesskabet, der forhandler nye overenskomster på vegne af mere end 500.000 offentligt ansatte, er beslutningen om at forhandle videre truffet på trods af usikkerhed om coronakrisens betydning for dansk økonomi. 

Hun fortæller endvidere, at landets offentlige arbejdsgivere, altså staten, regionerne og kommunerne, havde stillet som krav, at alle offentlige fagforbund skulle bakke op om en udskydelse, hvis forhandlingerne skulle skubbes til 2022. 

- Det viste der sig ikke opbakning til, og derfor har vi besluttet, at vi ikke vil gå videre ned af den sti, siger Mona Striib til A4 Arbejdsliv. 

- Derfor forventer vi også, at arbejdsgiverne vil sikre fornuftige økonomiske rammer, så forhandlingerne kan forløbe så godt som muligt, tilføjer hun. 

Rettelse 11.33 19/6: Det fremgik tidligere af artiklen, at Socialrådgiverne havde meldt ud, at de ønskede at udsætte overenskomstforhandlingen til næste år. Dette var ikke korrekt. A4 Arbejdsliv beklager fejlen.