20200515-154935-L-1920x1280we
Fagforbundet HK har allerede forhandlet jobsøgningsforløb på plads for 107 fyrede medarbejdere i Københavns Lufthavn. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Endnu en massefyring i Københavns Lufthavn

TEMA: Corona i Danmark
18. jun. 2020 15.12
107 butiksansatte i Københavns Lufthavn er torsdag blevet fyret. Fagforbundet HK har allerede forhandlet jobsøgningsforløb på plads for de fyrede medarbejdere.

Artiklen er opdateret kl. 17:14 med en kommentar fra Esben Keller, managing director i Gebr. Heinemann. 

Virksomheden Gebr. Heinemann, der driver seks Tax Free-butikker i Københavns Lufthavn, har for få timer siden fyret 107 ansatte på HK-området.

LÆS OGSÅ: Offentligt ansatte skal forhandle overenskomster til næste år

Det fortæller Mette Høgh, formand for HK Handel Hovedstaden, der organiserer de fyrede medarbejdere.

-  Det er en meget trist og bekymrende nyhed. Det er tragiskkomisk, at den kommer på en dag, hvor regeringen ellers lemper rejsevejledningerne, siger Mette Høgh til A4.

De cirka 350 ansatte i Gebr. Heinemann har været hjemsendt på lønkompensation under coronakrisen. I dag havde de fået besked på at sidde klar ved computeren mellem kl. 12 og 14 for at få at vide, om de var købt eller solgt.

- Hvis man skal finde noget positivt ved situation, er det, at vi er blevet enige med Gebr. Heinemann om et outplacementforløb, så de ansatte får hjælp til den kommende jobsøgning, siger Mette Høgh, der håber, at de lempede rejsevejledninger snart kan sætte gang i turismen og detailhandlen.

Outplacementforløbet er et forløb, hvor opsagte ansatte får støtte til igen at komme i beskæftigelse. Det kan eksempelvis være ved hjælp af kompetenceafklaring, udformning af ansøgning og vejledning i jobsamtale. Forløbet begynder allerede i morgen fredag.

Outplacement omfatter typisk individuelle møder, profiltest, jobsøgningslitteratur, løbende sparring og digitale supplementer.

Direktør: Nødig, men nødvendig beslutning

Gebr. Heinemann beskæftiger i alt cirka 350 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder i firmaets Tax Free-butikker, men firmaet har også en del lageransatte.

A4 Arbejdsliv har været i kontakt med de fyrede medarbejderes tillidsrepræsentant, som ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.

Esben Keller, der er managing director i Gebr. Heinemann,  begræder fyringerne og kalder beslutningen svær, men nødvendig ovenpå tre måneder uden omsætning.

LÆS OGSÅ: Minister vil give ledige 2.000 kr. for at tage uddannelse: 'Det er lidt nærigt'

- Medarbejderne er fundamentet i vores virksomhed, og målet har hele tiden været at beholde dem. Vi har vendt hver en sten, men fremtiden er uvis. Derfor har vi været nødt til at træffe denne nødige, men nødvendige beslutning, siger han.