En af landets største virksomheder tager nu konsekvensen af regeringens corona-nedlukning. Foto: Jacob Grønholt Petersen / Scanpix

Gigant sender ansatte hjem: Op mod 8.000 ramt

12. mar, 16:18
Novo Nordisk har besluttet at sende alle danske kontormedarbejdere hjem på grund af corona-virus.

Statsminister Mette Frederiksens beslutning om at lukke store dele af Danmark ned for at begrænse corona-smitte får nu også konsekvenser for en af Danmarks største virksomheder, Novo Nordisk. 

LÆS OGSÅ: Corona lægger Arbejdstilsynet ned: Fleste tilsynsbesøg indstilles

Det oplyser virksomhedens presseafdeling til A4 Arbejdsliv. 

- På baggrund af de beslutninger, der i går blev kommunikeret af den danske regering og danske sundhedsmyndigheder, har Novo Nordisk besluttet, at alle kontorbaserede medarbejdere i Danmark skal arbejde hjemmefra fra i dag, 12. marts, og frem til d. 30. marts, fortæller Novo Nordisk pressechef, Mette Kruse Danielsen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

Novo Nordisk har omkring 17.000 medarbejdere i Danmark, og omkring halvdelen arbejder hjemmefra de næste par uger, oplyser pressechefen. 

Mens de kontoransatte altså sendes hjem, fortsætter medarbejderne i Novo Nordisk produktions-afdeling deres arbejde som planlagt. 

- Vores første prioritet er at sikre medarbejdernes velbefindende samt vores fortsatte forsyninger af livsvigtig medicin til patienter over hele verden, siger Mette Kruse Danielsen. 

A4 – kan vi hjælpe dig med arbejdslivet?

Er du blevet ledig? Hvordan er reglerne for dagpenge og feriepenge? Hvad hvis min svendeprøve ikke kan afholdes?

Der er mange spørgsmål om arbejdslivet i en corona-tid. På A4 vil vi gerne hjælpe dig med at finde svar. Vi vil gerne høre om dine oplevelser – også de besværlige og de bekymringer, vi står med i denne tid.

Skriv til os med din historie, dine spørgsmål eller bare et forslag eller et synspunkt. Vi lover at svare dig. Ikke alle henvendelser bliver til artikler. Vi har travlt og må prioritere. Men dit arbejdsliv – eller det du gerne vil have – vil vi gerne hjælpe dig med!

Nicolai Kampmann
Chefredaktør A4 Medier