ITW
ITW Constructions ligger i Middelfart. Foto: Google Maps

Dansk firma i krise: Ansatte sendes hjem

7. maj 2020, 14:40
53 ansatte er sendt hjem fra en fabrik i Middelfart. Det sker efter, at flere lande ikke vil aftage produkter fra virksomheden.

53 ud af 200 ansatte er sendt hjem med lønkompensation fra ITW-fabrikken, der producerer produkter til byggemarkeder. Det sker blandt andet på grund af manglende afsætning af søm til sømpistoler til Storbritannien. Det skriver fagmediet Metal Supply.

- Storbritannien er helt lukket ned. Vi sælger ingenting i øjeblikket. Vi har også været ramt i Belgien og Frankrig, som vi normalt sælger meget til, fortæller fabriksdirektør Jan Ditlevsen til Metal Supply.

LÆS OGSÅ: Antallet af jobannoncer rasler ned

ITW Constructions, der ligger i Middelfart, har dog succes på andre områder. Direktøren fortæller, at det går strygende med salget på gør-det-selv-markedet i Skandinavien.  

Alligevel er et stort antal medarbejdere altså sendt hjem. Det er produktionsmedarbejdere fra søm-produktionen samt flere funktionærer. De 53 medarbejdere er hjemsendt indtil 9. juni, hvor direktøren regner med, at der er flere lande, der igen vil aftage produkterne.

Fabrikken er en del af ITW-koncernen, der har 45.000 medarbejdere og hovedsæde i Illinois i USA. 

LÆS OGSÅ: Tjenereleven Nanna mistede sin praktikplads: 'Alt faldt lidt sammen'