Dansk Industri vurderer, at skærpede retningslinjer for corona-virus kan betyder, at ansatte bliver sendt hjem uden løn. Den ansatte på billedet har ingen direkte relation til historien. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix

Dansk Industri: Corona-virus kan sende ansatte hjem uden løn

6. mar, 16:42
Regeringens skærpede retningslinjer om coronavirus kan betyde, at timelønnede industriansatte risikerer at blive sendt hjem uden løn.

Det er ikke kun fodboldfans, grand prix-entusiaster og andre danskere med billet til store arrangementer, der risikerer at blive ramt af regeringens skærpede retningslinjer for at undgå spredning af coronavirus. 

Også timelønnede ansatte på visse arbejdspladser risikerer nu at blive sendt hjem uden løn, på grund af de nye anbefalinger for at undgå coronasmitte. 

LÆS OGSÅ: Massive corona-aflysninger: Godt nyt til danske forbrugere

Det oplyser Dansk Industri, der skriver følgende på deres hjemmeside: 

- Efter Dansk Industris vurdering kan de skærpede anbefalinger i dag indebære, at der i nogle tilfælde kan være tale om force majeur i forhold til hjemsendelse af timelønnede medarbejdere uden løn, hvis overenskomsten giver mulighed for det. 

A4 Arbejdsliv har eftermiddagen igennem forsøgt at få en uddybbende kommentar fra Dansk Industri. 

Arbejdsgiverorganisationen oplyser i en sms til A4 Arbejdsliv, at der er tale "om et vanskeligt område, som Dansk Industri stadig er i gang med at kigge på".

Af samme årsag kan erhvervsorganisationen ikke udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt. 

Redaktionen arbejder ligeledes på at få en kommentar fra Dansk Metal, i forhold til, hvordan de stiller sig ved eventuel hjemsendelse af ansatte uden løn. 

Myndigheder anbefaler aflysning 

På et pressemøde tidligere i dag slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast, at myndighederne anbefaler, at alle arrangementer med over 1.000 deltagere bliver udskudt eller aflyst.

Samtidig anbefaler myndighederne, at man undgår berøringer som kys, kram og håndtryk. 

De skærpede retningslinjer har allerede haft konsekvenser for en lang række arrangementer. Blandt andet har DR besluttet at afvikle weekendens Melodi Grand Prix uden tilskuere, ligesom samtlige kampe i landets bedste herrefodbold-række, Superligaen, bliver spillet for lukkede døre. 

Hvis du som forbruger står med billet til et arrangement, der er blevet aflyst på grund af corona-virussen, kan du læse mere om, hvordan du er stillet i artiklen her. 

LÆS OGSÅ: Bøfkonge: Mine folk er mere McDonalds-medarbejdere end tjenere