Ledige vil fortsætte med telefon- og onlinemøder

20140302-221040-A-1920x1920we
Ledige ønsker at fortsætte med at holde møder online eller via telefonen fremfor at møde op i jobcentret. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
2. dec. 2020 06.00
En ny undersøgelse viser, at tre ud af fire ledige foretrækker at holde telefon- og onlinemøder frem for at møde op i deres a-kasse. Det er blandt andet større fleksibilitet og mindre transporttid, der er afgørende.

Større fleksibilitet og mindre transporttid er nogle af fordelene ved at holde telefonmøder med sin a-kasse frem for at skulle møde fysisk op.

En ny undersøgelse blandt 957 ledige, som CA Karrierepartner og a-kasse har foretaget i november 2020, viser, at 74 procent af de ledige helst vil deltage i telefon- eller videomøder, mens kun 20 procent foretrækker at komme til de personlige samtaler i a-kassen, der primært forsikrer privatansatte med en længere uddannelse bag sig.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Faglærte arbejdspladser forsvinder (også)

- Den 11. marts skete der det, at vi fra den ene dag til den anden skulle arbejde hjemme. Alt det, vi troede ikke var muligt at gøre hjemmefra, opdagede vi var muligt som at udbetale dagpenge og holde møder med de ledige over telefonen. Med undersøgelsen får vi evidens for, at der er stor opbakning til at fortsætte med at holde telefon- og videomøder, fortæller Christian Sørbye Friis, der er direktør i a-kassen   

Glemt kodeord