Ledige får digitale tilbud i to ud af tre jobcentre

Hjemmearbejdsplads_pc_Kristian_S__derup_Ritzau_Scanpix_
To ud af tre af landets jobcentre tilbyder nu de ledige digitale værktøjer i jagten på job Foto: Kristian Sæderup/Ritzau Scanpix
30. jan. 2021 09.30
Mange jobcentre tilbyder allerede i dag digitale løsninger som webinarer og online platforme med videoguides og kurser til ledige, og erfaringerne er rigtig gode.

I størstedelen af de danske jobcentre har ledige fået mulighed for at bytte jobsøgningskurser i et kedeligt mødelokale ud med rolige omgivelser derhjemme, hvor de får råd og vejledning om vejen til det næste arbejde på skærmen. Det skriver KL's nyhedsbrev Momentum.

En ny Momentum-undersøgelse viser, at 64 procent af jobcentrene tilbyder forskellige digitale værktøjer, der er tilgængelige døgnet rundt og giver flere og andre muligheder for de ledige end de traditionelle tilbud. Undersøgelsen viser også, at 18 procent af jobcentrene forventer at indføre digitale værktøjer i løbet af det kommende år.

LÆS OGSÅ: Ledige vil fortsætte med telefon- og onlinemøder

I Momentums undersøgelse vurderer 52 procent af kommunerne med digitale tilbud, at medarbejderne i jobcentret har taget meget positivt imod de digitale værktøjer, mens 45 procent svarer, at de har taget overvejede positivt imod. Samtidig svarer 27 procent, at de vurderer, det har påvirket forløbet med borgerne meget positivt, at jobcentret tilbyder digitale værktøjer, mens 64 procent mener, at det har påvirket overvejende positivt.

Digitale tilbud målrettes jobparate

Momentums analyse viser, at jobcentrene især tilbyder de digitale værktøjer til dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere.

LÆS OGSÅ: Københavnske jobcentre vil udfordre stereotyper med kvinde- og mandejob

Således er det hele 94 procent af jobcentrene med digitale tilbud, der tilbyder dagpengemodtagere digital vejledning til CV og ansøgning, mens 77 pct. giver tilbuddet til jobparate kontanthjælpsmodtagere. Til sammenligning får kun 38 procent af de uddannelsesparate under 30 år, 29 procent af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og 26 procent af de aktivitetsparate under 30 år samme tilbud.