Sundhed på arbejdspladsen:
Direktør for lægeklinik: - De ligner stærke mænd, men er ofte skrøbelige

Janet_Als__1
- Vi taler med mændene, hvor de er, siger Janet Alsø, adm. direktør hos den private speciallægeklinik CardioLab, der hjælper specialarbejdere og andre kortuddannede på offentlige arbejdspladser med at blive sundere. Foto: Pr-foto
14. jan. 2020 06.03
Mandlige specialarbejdere hører til samfundets mest udsatte, og de dør før de fleste andre på grund af usund livsstil og sygdom. Ifølge speciallægeklinikken CardioLab har kommunernes HR-afdelinger og ledere berøringsangst overfor gruppens problemer, som ellers kunne afhjælpes, mener klinikkens direktør.

Når Janet Alsø fremlægger de nøgne fakta, er det svært at finde optimismen frem.

- En dansk specialarbejder dør gennemsnitligt, når han er 73 år, og når han går på pension, er han ofte syg. Specialarbejdere får ikke mange raske år, når de går på pension, og når vi screener dem, finder vi ofte præ-diabetes eller diabetes. I de tilfælde er risikoen for blodprop fire gange større.

Hun er administrerende direktør hos CardioLab, som er en privat lægeklinik med speciale i hjertekarsygdomme, der arbejder med forebyggelse af livsstilssygdomme og blodpropper.

LÆS OGSÅ: Specialarbejderen Steen vejer 174 kilo: Mange ved godt, at der er noget galt

Glemt kodeord