20200916-155422-L-1920x1920we
Foto: Løkke afslører nyt projekt

Lars Løkke afslører nyt projekt

8. jan. 2021 11.26
Tidligere formand for Venstre og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen starter partilignende netværk.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen starter nyt politisk netværk i eget navn, der kan blive til et parti. Det fremgår af hjemmeside.

Der har været spekuleret i, om Lars Løkke Rasmussen, der for kort tid siden meldte sig ud af Venstre, ville starte et nyt parti. Det er der altså ikke tale om, men om et "nyt, forpligtende netværk".

LÆS OGSÅ: Løkkes store nytårsraket

- Danmark har mange partier, og man skal ikke lave et nyt, hvis det ikke føles rigtigt helt ind i marven. Men måske er der basis for et nyt mødested.

- Unge ville nok kalde det en bevægelse. Jeg foretrækker at kalde det et mødested, skriver Lars Løkke Rasmussen på hjemmesiden.

Til DR's P1 siger han fredag omkring middag til spørgsmålet, om netværket kan blive et nyt parti:

- Måske, det afhænger helt af interessen. Vi lever i en coronatid, hvor det er umuligt for mig at danne et nyt parti. En normal måde at danne det på er at tage på en møderække rundt i Danmark. Men det kan ikke lade sig gøre.

Løkke fortæller yderligere, at han ikke har forsøgt at trække andre medlemmer af Folketinget ind i netværket.

- Jeg har ikke gået på strandhugst og talt med et eneste folketingsmedlem hverken fra mit eget parti eller andre partier, for at spørge om de vil være med. Det ville være upassende, så længe jeg var medlem af Venstre, siger han.

Tilmelding til netværket er ifølge hjemmesiden umiddelbart gratis.

Lars Løkke Rasmussen forlod nytårsdag Venstre efter årtiers medlemskab. Det skete efter et langvarigt forløb, der startede efter valgkampen i 2019.

Da Lars Løkke Rasmussen her meldte ud, at han ikke agtede at trække sig som formand, opstod en større konflikt med baglandet og ikke mindst daværende næstformand Kristian Jensen.

Den endte med, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig fra deres poster.

Efter mere end et år som almindeligt medlem af folketingsgruppen forlod Lars Løkke Rasmussen partiet.

- Med lyst og mod til at møde den ny verden, der står foran os, men naturligvis også iblandet vemod, har jeg her til nytår besluttet at sætte mig selv fri og melde mig ud af Venstre efter 40 års medlemskab.

Under valgkampen i 2019 præsenterede Lars Løkke Rasmussen pludselig en vision om at bryde med blokpolitikken og danne regering over midten. Siden da har han i bøger og interviews fastholdt den tanke.

Ved sin udmelding af Venstre skrev han desuden på Facebook, at han ønsker et opgør med symbolpolitik og retorikken i udlændingedebatten.

Lars Løkke Rasmussens udmeldinger er blevet kritiseret for at være hykleriske efter en statsministerperiode baseret entydigt på blå blok med fokus på udlændingestramninger og med mange politiske tiltag, der kunne opfattes som symbolpolitik.

/ritzau/